Artikel Panas Dan Sensasi

News Update :

Artikel Berkaitan

Home » » Awas Rakyat Sabah : Tentera Pakatan Rakyat Semenanjung Bakal Takluki Sabah

Awas Rakyat Sabah : Tentera Pakatan Rakyat Semenanjung Bakal Takluki Sabah

Penulis : Unknown on Tuesday, 5 June 2012 | 21:14

AWAS rakyat Sabah!!! Tentera Pakatan Rakyat dari Semenanjung bakal akan menakluki dan memecah-belahkan rakyat Sabah. Dari satu aspek, sememangnya penyokong-penyokong PKR pasti akan bergembira besar. TETAPI bagi rakyat Sabah sendiri yang menyokong PKR tidak sedar kesan buruk yang akan mereka dapat.

Beberapa janji-janji PR kepada Sabah melalui "Buku Jingga" :

1. BOLEH PERCAYA KAH KITA? : Memperuntuk RM1 bilion sebagai modal awal wang hasil royalti gas dan minyak dalam Tabung Warisan Sabah kepada rakyat Sabah yang pendapatan isi rumahnya bawah RM1,500 setiap keluarga.

2. BOLEH PERCAYA KAH KITA? : Melaksanakan tuntutan kenaikan royalti minyak Sabah sebanyak 20 peratus dengan menandatangani perjanjian baru dengan kerajaan Persekutuan.

3. BOLEH PERCAYA KAH KITA? : Menubuhkan syarikat minyak dan gas yang dimiliki rakyat Sabah dengan modal awal berbayar RM1 bilion dan mewujudkan sebuah konglomerat antarabangsa yang dibimbing Petronas.

4. BOLEH PERCAYA KAH KITA? : Melancarkan program Borneonisasi dalam sektor perkhidmatan awam secara berperingkat-peringkat untuk memastikan jawatan utama dipegang rakyat Sabah.

5. BOLEH PERCAYA KAH KITA? : Menuntut hak ke atas semua pulau-pulau kecil di perairan Sabah yang tuntutannya belum diselesaikan demi menjamin kedaulatan sempadan Sabah dan hasil minyak dan gas di perairannya.

6. BOLEH PERCAYA KAH KITA? : Menghormati dan mengiktiraf hak tanah adat dan menarik semula semua kes mahkamah berkaitan, yang dibawa kerajaan negeri sebelum ini.

7. BOLEH PERCAYA KAH KITA? : Mengukuhkan autonomi Sabah dengan menyemak kembali perkara yang termaktub dalam Perkara 20 untuk memastikan sebarang tindakan bertentangan, dihenti serta merta.

INGAT WAHAI RAKYAT SABAH YANG TERMAKAN JANJI-JANJI PAKATAN RAKYAT...Kandungan dan janji-janji seperti yang termaktub dalam "Buku Jingga" hanyalah untuk mengaburi mata rakyat Sabah sahaja. Ia BUKANLAH SATU BENTUK PERJANJIAN BERTULIS YANG BOLEH DIGUNA PAKAI SEPERTI PERLEMBAGAAN PERSEKUTUAN.
Share this article :

Post a Comment

Pautan

Blog 24/7

 
Design Template by panjz-online | Support by creating website | Powered by Blogger